درباره بیم

کاربردهای مدلسازی اطلاعات ساختمان bim

بیم (BIM) یکی از ابزار های در حال پیشرفت و امیدوار کننده در دنیای معماری، مهندسی و ساخت می باشد. به طور کلی شما با استفاده از این فناوری می توانید یک مدل مجازی دقیق داشته باشید که از ابتدای فرآیند ساخت تا تمام شدن دوره یک نمای سه بعدی دقیق به همراه اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهد داد. در این مطلب از بیمایزر ما قصد داریم در خصوص کاربردهای مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در مدیریت پروژه های ساخت و ساز صحبت کنیم؛ البته در صورتی که اطلاعات کافی در خصوص این فناوری ندارید بهتر است که ابتدا مطالب زیر را مطالعه کنید:

 

 کاربرد های BIM یا مدل سازی اطلاعات ساختمان

استفاده از مدل سازی ساختمانی بیم (BIM) به دلیل داشتن امکانات بالا، کاربرد های فراوانی دارد و این که بخواهیم صرفاً به چشم یک نرم افزار به آن نگاه کنیم کار درستی نیست. مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) یک تغییر جدید در شیوه طراحی است که اطلاعات مفیدی را در خصوص کلیت ساختمان در مرحله های مختلف پروژه به ما می دهد که در ادامه به بررسی تعدادی از کاربرد های بیم می پردازیم.

مناسب برای پیمانکاران و تیم اجرایی پروژه

در پروژه های ساخت و ساز و در مراحل مختلف ما نیاز به یک ابزار داریم که بتواند قسمت های مختلف پروژه را برای همه قابل درک کند. استفاده از BIM در چنین شرایطی یک گزینه بسیار مفید برای شما خواهد بود؛ چرا که با استفاده از بیم شما می توانید اطلاعات تخصصی و دقیق را به شکلی قابل فهم تر و بهتر به گروه اجرایی نمایش دهید. البته باید در نظر داشته باشید که در ابتدای پروژه شما باید نحوه استفاده و کارکردن با مدل اطلاعاتی ساختمان (BIM) را به نیروهای خود آموزش بدهید.

مزایای استفاده از بیم

در دسترس قرار دادن اطلاعات مفید برای پیمانکارها

با استفاده از بیم معماران می توانند از مدل های اولیه به دست آمده برای برآورد قیمت، برنامه ریزی، تولید قطعات پیش ساخته، هماهنگی، خرید مصالح و... استفاده کنند. چرا که مدل BIM به صورت سه بعدی است و می توانید با استفاده از آن مشخصات هر جزء از ساختمان را مشاهده کنید. از طرفی داشتن این اطلاعات باعث می شود که از نظر فنی نیز بتوانند پارامتر های مهمی مانند بارهای سازه ای، نیروی اتصالات، بارهای سرمایشی و گرمایشی، تعیین حجم و توان سیستم تهویه مطبوع، میزان روشنایی هدفمند و اطلاعاتی از این قبیل را به دست بیاورید.

مدل BIM قابلیت توسعه دارد.

وقتی از سیستم مدلسازی اطلاعات بیم استفاده می کنید، مدل سه بعدی ساختمان می تواند همزمان با تغییراتی که پروژه اتفاق می افتد پیش برود، به زبان ساده تر مدل BIM می تواند در طول پروژه تغییر کند و صد البته نیازی نباشد که شما تمامی پارامتر ها را به صورت دستی تغییر دهید. این در صورتی است که اگر شما از سیستم CAD یا سیستم ترسیمی استفاده کنید و قصد انجام تغییراتی را داشته باشید، باید تمام مقیاس ها و پارامتر ها را از نو محاسبه کنید و تغییر دهید.

سایر کاربرد های مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM

  • ساده سازی قرارداد بستن: چون مشتری ها نیز می توانند مدل سه بعدی ساختمان را قبل از خرید ببینند و صد البته این موضوع در بستن قرارداد و جذب مشتری خواهد داشت.
  • اطلاعات موجود و تمام تغییراتی که انجام می شود و در بین همه اعضای پروژه به اشتراک گذاشته می شود.
  • طراحی دقیق تر و سریع تر از روش های سنتی
  • بالا رفتن خلاقیت در طراحی و افزایش دانش ساخت
  • صرفه جویی در زمان
  • کاهش هزینه های بیهوده
  • بالا بودن کیفیت کار و قدرت بررسی بیشتر ساختمان از نظر کیفی
  • برنامه ریزی دقیق تر و راحتتر برای کارگاه ساخت و ساز
  • توانایی اضافه کردن پارامتر نیروی انسانی روی مدل سه بعدی
  • شناسایی شرایط غیر ایمنی و هشدار دادن این موضوع به تیم اجرایی

نتیجه گیری:

استفاده از ابزار BIM می تواند ذهنیت نزديک به واقعیتی را در اختیار پیمانکاران و افراد درگیر در اجرای پروژه را برای آنها فراهم کند. استفاده از بیم علاوه بر مزایایی که گفتیم می تواند به عنوان یک امتیاز ویژه برای پیمانکاران و معماران به حساب بیاید و زمانی که قصد شرکت در مناقصات و یا فروش ساختمان را دارید تصویر بهتر و با پرستیژ تری به طرف مقابل خود ارائه دهید.