مقالات متعددی به بررسی فواید بکارگیری مدل سازی اطلاعات ساختمان از دیدگاه تئوری و بعضاً تجربی پرداخته اند. ولی آنچه مسلم است یک اظهار نظر قطعی در خصوص این مطلب که آیا این فن آوری تا چه حد مفید است و به چه میزان می تواند در صنعت ساختمان تحول ایجاد کند مستلزم گذر زمان و بررسی نتایج و تجربیات به دست آمده از پروژهای مختلف است.
در این بخش با استناد به برخی از بررسی های انجام شده در خصوص فواید BIM تعدادی از مزیتهای کاربردهای متداول BIM را بیان می کنیم.
ازهر و همکاران در مقاله ای مزیت کلیدی BIM را نمایش دقیق هندسی از قسمتهای یک ساختمان ذکر کرده وفواید به کارگیری BIM را به صورت تئوری اینچنین بیان نموده است:
• فرآیندهای موثرتر و سریع تر.
• ارایه طرح های بهتر از طریق بهینه سازی ناشی از آنالیزها و شبیه سازی های دقیق.
• پیش بینی شرایط محیطی و تخمین هزینه های ساختمان طی چرخه حیات آن.
• تهیه مستندات ساخت با کیفیت بهتر و تولید محصولات با کیفیت بالاتر.
• استفاده از مستندات دیجیتالی در ساخت و تولید قطعات سازه ای به صورت ماشینی و خودکار
• ارایه خدمات بهتر به مشتری از طریق تصویر سازی واقعی تر از طرح.
• جمع آوری اطلاعات یک ساختمان طی چرخه حیات آن.
نتایج به دست آمده از بررسی کریدر و همکاران در شناسایی مزایای مشاهده شده در بیست و پنج مورد از کاربردهای شناخته شده BIM که در حال حاضر در پروژه ها به کار گرفته شده اند نشان می دهد هر 25 مورد برای استفاده کننده گان مفید ارزیابی گردیده است. این نتایج بر اساس نظر سنجی از افراد و سازمانهایی که از BIM در پروژه های خود استفاده نموده اند به دست آمده است. در این نظر سنجی از شرکت کنندگان خواسته شده تا میزان مفید واقع شدن استفاده از BIM را از 2- (خیلی کم) تا 2+ (خیلی زیاد) ارزیابی نمایند.
از این نظرسنجی می توان به این نکته که کدام یک از کاربردهای BIM در پروژه های واقعی از نظر استفاده کنندگان مفید تر ارزیابی گردیده اند پی برد. در این بررسی ایجاد هماهنگی از طریق سه بعدی سازی در رده اول، بازبینی طرح دوم، مدل سازی وضع موجود و طرح ریزی فازهای پروژه در رده های سوم و چهارم قرار گرفته اند.